Saturday, January 22, 2011

Oppsss lupa..

Salam..
Selamat hari Sabtu..
tengah buat apa tu?
melepak-lepak sambil guling-guling atas katil ke? 
Hari ini hari Sabtu tapi cikgu pun kena pegi sekolah gak..sebabnya hari ni ada SEKOLAH GANTI..
<my BiG spectacles>
huhu... kehadiran students 60% je kot.. yelah kan nama pun hari SABTU...
sABTU ? HARI UNTUK BERSUKA RIA..
tapi disebabkan nak cuti panjang time raya cina, raya deepavali, so, what to do? kenala ganti sekolah..


hmm,,
berbalik kepada tajuk entri di atas ni.. OPSSS LUPA..


NAK TAU TAK APA YANG CIKSOBA LUPA?


alkisahnya begini..
ciksoba lupa masuk kelas!!!!
bukan lupa..tersilap set minda..huhu..dari malam tadi set dalam otak kelas math pukul 12.00tengahhari..so, lepas rehat pukul 10.40 sepatutnya kelas math..tapi disebabkan dah set dlm otak,,selamba je ciksoba duduk dalam bilik guru buat keja..sampaila pukul 11.15 datangla dua orang students yang bertanggungjawab sikit..datang2 terus jerit "CIKGU, KENAPA CIKGU ADA KAT SINI?"..terpinga2la ciksoba tengok diorg tu..
"CIKGU, SEKARANG MASA CIKGU..KENAPA TAK MASUK?"
dengan muka selamba ciksoba berkata "eh, masa saya ke?"sambil check timetable atas meja..huhu..
"opss..lupala..sorry...."sambil renyih..
nasibla anak murid baik hati..boleh siap offer lagi nak tolong angkat barang walaupun ciksoba sebenarnya masih dalam keadaan tekejut sebab lupa masuk kelas..haha..


bila sampai je kat kelas, suma students buat muka takpuas hati..pakat-pakat tanya kenapa cikgu tak masuk..hekeleh..macamla cikgu tak tau perangai ampa..cikgu tak masuk lagi seronok..kan..kan kan??betul tak..betul la kan?


lepas tu, apalagi ciksoba pon pulunla mengajaq dengan penuh bersemangat..mengajaq tajuk apa??


tajuk circle II form 3..
Learning outcomes....

iv. Determine the relationship between angle at the centre
and angle at the circumference subtended by an arc.




do you still remember this topic or not???

b = 2a
dengan erti kata lain, angle at the centre 2 kali ganda lagi gemokk dari angle at the circumference..
opps..
students I tak bagi sebut gemuk..sensitip..
so tukar dengan yang lebih sopan..
angle at the centre 2 kali ganda lagi besar dari angle at the circumference.
ADA FAHAMM???


hehe..
tak paham tanyala kat cikgu ye..
tata titi tutu..

0 komen:

Post a Comment

kLIK untuk ComeL

Powered by Blogger.