Saturday, March 26, 2011

AhaD

salam..
hari ni ahad,,
seronoknya nak berehat di rumah.
tapi tak tau nak buat apa. kalau nak kuar shopping, sekarang cuaca tak menentu..hujan ja sepanjang hari.
tapi hari ni tak hujan dah. cuaca nampak baik. hmm, nak pergi mana ye?
any ideas?


Friday, March 25, 2011

[pic] E-DaY my Friends


Thursday, March 24, 2011

beginikah cinta????

baim wong ~ bila cinta


~rasa ini rasakan cintamu~


love me or not?

?

Myspace Graphics
Myspace Graphics and Myspace Layouts








Monday, March 21, 2011

bear:)

me...

semangat yang hilang

beginikah aku?


salam..
entah keanapa malam ni betul-betul tak semangat nak buat kerja..
apa dah jadi ni...
pleaseeeeeeeeeeeee.....
datanglah kembali semangatku...
my soul:(

KEPUTUSAN SPM 2010

SALAM
keputusan SPM akan keluar 23 Mac 2011 kan?
Tak lama ja lagi..
lagi 2 hari ja..
tahniah!!!

dah bersediakah mental dan fizikal untuk terima keputusan seadanya?
mesti tiap-tiap malam susah nak tido kan?
kadang-kadang ada yang lagi dasyat sampai termimpi-mimpi dapat result ..
dalam mimpi tu, ada yang dapat result teruk, ada jugak orang mimpi dapat result elok..
yang mimpi dapat teruk, mesti susah hati, makan tak lalu sebab dok terfikir yang mimpi tu betul..
yang mimpi dapat result elok pulak ada yang asyik tersengih makan kerang busuk, tak kurang jugak yang susah hati sebab ada orang kata mimpi tu selalu terbalik dari yang asal..
contohnya, kalau mimpi dapat result elok, oang kata mungkin nak dapat result yang hampeh..
tu orang kata la kan,...
tak boleh percaya pon..

dah fikir ke nak pakai baju apa untuk ambil result?
jangan pakai sexy2 sudahla sebab nanti cikgu takmau bagi result tu..
yang ada berhutang dengan sekolah, 
contohnya hutang yuran sekolah, duit pibg, buku library, buku teks atau apa-apa sajalah jangan lupa langsaikan waktu nk ambil result ye..
KALAU TIDAK!!!
KEPUTUSAN ANDA AKAN DITAHAN
tak pasal-pasal tak tau dapat result apa..
haha..
jadi surpriseee plak..
kawan laen dah dapat result, nanti kita sorang ja terkontang kanting tak tau arah tuju..

LAGI SATU,
bila dah ambil result tu, bersyukurlah kepada Allah..
Tanpa pertolongan NYA boleh kah kita dapat result macam tu????
tidak kira kita dapat bagus atau tak bagus, semuanya KETENTUAN ILAHI
Kalau dapat teruk tu, mungkin usaha kita tak cukup lagi..
Mungkin kita hidup ni kita pernah buat salah dengan mak ayah kita, cikgu-cikgu kita, kawan-kawan kita,,
ataupun yang lebih penting kita dah abaikan ibadat kita..
semua tu boleh jadi kebarangkalian..

Kalau dapat result yang baik,
JANGANLAH MENDABIK DADA
sedarlah, pejalanan kita masih panjang,,
dengan result SPM tu tak bawa ke mana pun..
kena usaha lagi, 
masuk POLITEKNIK
,masuk U,
 masuk FORM 6,
 masuk Matrik,
kalau masih tak tahu halatuju, jumpala kaunselor kat sekolah..
insyaAllah kaunselor anda akan membantu anda..
takkan dia takau tengok anak murid dia berjaya kan?
LAST>>>
bila dah ambil result, kalau tak puas hati, jangan pula terjun laut ke, terjun bangunan ke, atau yang seangkatan dengannya..
ingatlah orang yang tersayang..
bila dah tau result cepat-cepat call or msg ibubapa anda..
jangan biarkan mereka susah hati dan ternanti-nanti..
dan...
jangan palsukan keputusan peperiksaan anda ok?

sekian saja untuk hari ini..


All the best

Saturday, March 19, 2011

lagi lagu best :dadali::disaat aku mencintaimu:

terharu? sedih? layan je la k..

ni lirik lagu:-
Sumber : Here
Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta








Saturday, March 12, 2011

Teluk tempoyak

Salam.

Salah satu destinasi menarik di Penang ialah TELUK TEMPOYAK.

Bagaimana ke sana?


 Terletak di Batu Maung. Perjalanan ke sana senang saja. Kalau dari Quensbay, anda kena terus memandu sampaila jumpa SMK Batu Maung. Lepas tu, belok kiri. Jalan ke situ berbukit sikit. Kemuadian belok ke kiri selepas anda jumpa signboard JKKK Teluk Tempoyak.

Apa yang menarik?

  • Makanan laut yang enak.
  • Pemandangan matahari terbenam yang membuai jiwa.
  • Pemandangan laut yang memikat hati.
  • Sesuai untuk photoshoot pre-wedding n wedding.

Sekilas pandang..
(Sumber gambar: Goggle)





p/s: teringin nak p lagi..tapi tak dak kamera:(

Tuesday, March 8, 2011

Orang lidi terperangkap dalam telefon


kasihan orang lidi tu..:(

Facebook? No!! Faceblog:)

Salam..
Saya baru join Faceblog.
kalau anda yang tengah baca ni nak join, klik saja pada link di atas ok.
di Faceblog, blogger boleh berkenalan dengan blogger2 lain..
Bak kata pepatah, 
jauh perjalanan luas pemandangan banyak pengalaman..
betul tak?

Video Klip Animasi Flash '10 Budak Hitam' (With Malay Subtitle)


ni pula sesuai untuk kanak-kanak dan remaja.
Boleh juga buat sebagai set induksi dalam kelas ataupun tunjuk kat students bila depa nampak macam bosan dengan P&P:)
selamat menonton ye..

Badak Tupai


Untuk mengubat hati yang kecewa, sesuaila tengok video ni:)

Monday, March 7, 2011

✿◕ ‿ ◕✿InspiRasiku✿◕ ‿ ◕✿: Tempat membeli-belah menarik di Pulau pinang [Straits Quay]

✿◕ ‿ ◕✿InspiRasiku✿◕ ‿ ◕✿: Tempat membeli-belah menarik di Pulau pinang [Straits Quay]

Tempat membeli-belah menarik di Pulau pinang [Straits Quay]

Straits Quay
Salam
Hari ini saya tergerak hati nak tulis tentang tempat shopping menarik di Penang.
Anda pernah datang ke Penang tak sebelum ni? Ada banyak tempat menarik di Penang.

Yang terbaru ialah STRAITS QUAY.


 ◕terletak di tanjung tokong iaitu di belakang metrojaya/island plaza
 ◕parking percuma sebab baru ja dibuka
 ◕boleh tengok pemandangan laut yang sangat indah(sangat cantik untuk photoshoot)
 ◕terdapat kedai-kedai menjual pakaian berjenama, makanan yang sempoi(tak pernah dengar pun nama kedai2 makan tu kecuali secret recipe)
 ◕siap ada rumah api lagi (mana nak cari shopping complex yang ada rumah api kan?)
pemandangan dari atas



~nak info lebih lanjut tentang straits quay? 
klik Straits Quay
~nak tengok gambar2 menarik di straits quay?
klik Gambar Straits Quay

Sunday, March 6, 2011

Tips elak kebakaran

Di sini saya nak senaraikan TIPS untuk mengelakkan terjadinya kebakaran.
Orang kata Malang tak berbau kan?
Tapi, adakah kita tak mampu mengelaknya?
Kita mampu. Anda mampu. PERCAYALAH. 
kereta terbakar
<klik gambar untuk ke link>



1-Dua bulan sekali tutup suis peti sejuk
~Kenapa? Sebab peti sejuk kita juga perlukan masa untuk bercuti. Bayangkan kalau kita buat kerja 24 jam dalam masa setahun. Apa akan jadi? Bolehkah kita bertahan tanpa bekerja tanpa rehat?
Jadi, berilah masa kepada peti sejuk anda untuk bercuti-cuti Malaysia:)




2-Jangan meninggalkan dapur ketika anda sedang memasak.
~Kalau tengah masak, janganlah pergi membuat kerja rumah yang lain seperti membasuh pakaian atau menyidai pakaian. Anda perlu memantau makanan yang anda masak agar tidak hangit dan juga memastikan api tidak menyambar peralatan lain. Ada kes di mana seorang wanita yang membiarkan api dapur terpasang lalu pergi membasuh pakaian telah menyebabkan rumahnya terbakar. Hal ini kerana apabila angin yang kuat telah menyebabkan api terkena paip tong gas menyebabkan berlakunya letupan dan kebakaran.

3-Pasang alat penggera kecemasan.
~Kalau rumah dua tingkat, silalah pasang dekat tangga ye. Alat n akan berbunyi bila asap muncul.
Penggera kecemasan
<klik gambar untuk link>




Apa yang perlu dilakukan apabila berlaku kebakaran? Next entry

Api apabila kecil menjadi kawan, bila besar menjadi lawan.


kLIK untuk ComeL

Powered by Blogger.