Monday, March 21, 2011

KEPUTUSAN SPM 2010

SALAM
keputusan SPM akan keluar 23 Mac 2011 kan?
Tak lama ja lagi..
lagi 2 hari ja..
tahniah!!!

dah bersediakah mental dan fizikal untuk terima keputusan seadanya?
mesti tiap-tiap malam susah nak tido kan?
kadang-kadang ada yang lagi dasyat sampai termimpi-mimpi dapat result ..
dalam mimpi tu, ada yang dapat result teruk, ada jugak orang mimpi dapat result elok..
yang mimpi dapat teruk, mesti susah hati, makan tak lalu sebab dok terfikir yang mimpi tu betul..
yang mimpi dapat result elok pulak ada yang asyik tersengih makan kerang busuk, tak kurang jugak yang susah hati sebab ada orang kata mimpi tu selalu terbalik dari yang asal..
contohnya, kalau mimpi dapat result elok, oang kata mungkin nak dapat result yang hampeh..
tu orang kata la kan,...
tak boleh percaya pon..

dah fikir ke nak pakai baju apa untuk ambil result?
jangan pakai sexy2 sudahla sebab nanti cikgu takmau bagi result tu..
yang ada berhutang dengan sekolah, 
contohnya hutang yuran sekolah, duit pibg, buku library, buku teks atau apa-apa sajalah jangan lupa langsaikan waktu nk ambil result ye..
KALAU TIDAK!!!
KEPUTUSAN ANDA AKAN DITAHAN
tak pasal-pasal tak tau dapat result apa..
haha..
jadi surpriseee plak..
kawan laen dah dapat result, nanti kita sorang ja terkontang kanting tak tau arah tuju..

LAGI SATU,
bila dah ambil result tu, bersyukurlah kepada Allah..
Tanpa pertolongan NYA boleh kah kita dapat result macam tu????
tidak kira kita dapat bagus atau tak bagus, semuanya KETENTUAN ILAHI
Kalau dapat teruk tu, mungkin usaha kita tak cukup lagi..
Mungkin kita hidup ni kita pernah buat salah dengan mak ayah kita, cikgu-cikgu kita, kawan-kawan kita,,
ataupun yang lebih penting kita dah abaikan ibadat kita..
semua tu boleh jadi kebarangkalian..

Kalau dapat result yang baik,
JANGANLAH MENDABIK DADA
sedarlah, pejalanan kita masih panjang,,
dengan result SPM tu tak bawa ke mana pun..
kena usaha lagi, 
masuk POLITEKNIK
,masuk U,
 masuk FORM 6,
 masuk Matrik,
kalau masih tak tahu halatuju, jumpala kaunselor kat sekolah..
insyaAllah kaunselor anda akan membantu anda..
takkan dia takau tengok anak murid dia berjaya kan?
LAST>>>
bila dah ambil result, kalau tak puas hati, jangan pula terjun laut ke, terjun bangunan ke, atau yang seangkatan dengannya..
ingatlah orang yang tersayang..
bila dah tau result cepat-cepat call or msg ibubapa anda..
jangan biarkan mereka susah hati dan ternanti-nanti..
dan...
jangan palsukan keputusan peperiksaan anda ok?

sekian saja untuk hari ini..


All the best

1 komen:

sObA said...

huu

Post a Comment

kLIK untuk ComeL

Powered by Blogger.